ADVOCATEN

Mr. H.W. (Willem) Knottenbelt

Mr. Knottenbelt is in 2009 begonnen met het Advocatenkantoor Knottenbelt, dat in 2012 overging in Knottenbelt & Kwakman strafrechtadvocaten. Helaas moest hij per 1 januari 2019 zijn praktijk neerleggen in verband met gezondheidsproblemen.

Hij laat zijn praktijk in goede handen achter bij mr. Kwakman en mr. Wormmeester. Hij dankt allen, collega’s en relaties, voor de samenwerking en het in hem gestelde vertrouwen.

 
 

Mr. J.A.M. (Judith) Kwakman

Mr. Kwakman studeerde in 2001 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen privaatrecht en strafrecht. In datzelfde jaar ging zij werken als advocate. In 2008 trad zij toe tot het in het strafrecht gespecialiseerde kantoor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters in Deventer. Na afronding van de specialisatiecursus strafrecht in 2009 is zij officieel strafrechtspecialist en is zij lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). In 2012 heeft zij de specialisatieopleiding jeugdrecht afgerond en kan zij ook jeugdigen in het strafrecht de deskundigheid bieden die deze kwetsbare groep nodig heeft. Zij is sindsdien lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Ook staat zij mensen bij die wegens psychische problemen gedwongen opgenomen worden en is zij lid van de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN).

Mr. Kwakman heeft veel ervaring met het bijstaan van TBS-gestelden. Samen met een aantal bevlogen TBS-advocaten richtte zij in 2017 de Vereniging van TBS-advocaten op en sindsdien is zij daarvan bestuurslid. Zij is verantwoordelijk voor de nieuwsberichten en nieuwsbrieven op de website www.tbsadvocaten.org.

Sinds november 2018 is zij lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten die advies uitbrengt over wetsvoorstellen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds 1 januari 2019 is zij lid van de Commissie van Toezicht bij FPC Veldzicht en sinds 11 januari 2019 is zij lid van de Raad van Toezicht van de plaatselijke Orde van Advocaten Noord-Nederland met de portefeuille strafrecht.

Sinds 1 januari 2012 werkt zij bij het in strafrecht gespecialiseerde kantoor Knottenbelt & Kwakman strafrechtadvocaten te Assen.

 

 
 

Mr. M.H. (Marieke) Wormmeester

Mr. Wormmeester studeerde in 2004 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen privaatrecht en strafrecht. Vanaf 1 oktober 2017 vormt zij, samen met mr. Knottenbelt en mr. Kwakman het in het strafrecht gespecialiseerde kantoor Knottenbelt & Kwakman te Assen.